Student

Student

Als student aan de pabo op zoek naar een opleidingsplek? Talentum Haagland biedt middels haar unieke samenwerkingsverband veel voordelen om in de praktijk te leren.

Een opleidingsplek via Talentum Haagland

Als samenwerkingsverband met verschillende scholenbesturen en Pabo InHolland Den Haag biedt Talentum Haagland pabo studenten een unieke praktijkopleiding. Alle basisscholen van onze besturen zijn opleidingsscholen. Dit houdt in dat op deze scholen speciaal opgeleide en gecertificeerde mensen zijn om de pabo-studenten te begeleiden, coachen en formeel te beoordelen. Anders dan bij de traditionele pabo, waar deze taken vanuit de opleiding werden opgepakt, gebeurt dit dus grotendeels op de basisschool zelf. Wij leiden je dus in de praktijk op en begeleiden je daarbij intensief. 

Afbeelding 1
Afbeelding 2

Baangarantie

Naast de intensieve begeleiding bieden wij ook andere voordelen zoals garantie op een baan na het voltooien van je opleiding. Samen zoeken we naar de school waar jij je thuis voelt. 

Begeleiding startende leerkrachten

Ook wanneer je na het afronden van de pabo bij ons start hebben wij een speciaal traject dat startende leraren ondersteunt. Het beroep van leraar is namelijk vergelijkbaar met dat van een piloot: het is een kwestie van heel veel vlieguren maken. Daarvoor moet je kritisch naar jezelf durven blijven kijken, de nieuwsgierigheid hebben om jezelf continu te willen verbeteren en coaching en reflectie aanvaarden. Wij weten dat wanneer je zelfstandig voor de klas staat er bepaalde leervragen opkomen. Leren stopt niet na het afronden van de Pabo. Bijvoorbeeld wanneer je kinderen met moeilijk gedrag in je klas hebt zitten. Ons 3-jarige intensieve begeleidingsprogramma helpt je hierbij, zodat jij kunt groeien en leren in je vak en je alle ruimte hebt om je te ontwikkelen tot een geweldige leraar!

Ik was bekend met de begeleiding die de stichting geeft en dat sprak mij erg aan. Na 2 jaar binnen deze stichting stage te hebben gelopen, ben ik zeker tevreden over de keus die ik heb gemaakt en ik raad het zeker iedereen aan.
Marko Heus
stage-lopen-onderwijs

Marko Heus loopt stage via PCPOW

Mijn naam is Marko en ik ben derdejaars pabostudent. Ik loop stage binnen de scholenstichting PCPOW. Drie jaar geleden heb ik deze keuze gemaakt omdat ik bekend was met deze stichting. Ik was bekend met de begeleiding die de stichting geeft en dat sprak mij erg aan. Bovendien wilde ik graag binnen een Christelijke stichting mijn stage lopen. Een goed voorbeeld van deze begeleiding is video coaching. In mijn tweede studiejaar heb ik de mogelijkheid gekregen om een video coach te krijgen. Met behulp van videobeelden, reflecteerde ik op mijn handelen met de video coach. Dit heeft mijn ontwikkeling positief gestimuleerd. Hiernaast vinden regelmatig bezichtigingen plaats en heb ik evalueergesprekken over mijn ontwikkeling. Deze gesprekken ervaar ik als zeer prettig en leerzaam.Na 2 jaar binnen deze stichting stage te hebben gelopen, ben ik zeker tevreden over de keus die ik heb gemaakt en ik raad het zeker iedereen aan.